23 Haziran 2016 Perşembe

Kuzguncukta hangi Kafe ve Restoranlara gidebiliriz.

Boğaziçi’ne açılan bir vadi; Kuzguncuk yazısını yazdıktan sonra aklıma Kuzguncukta hangi Kafe ve Restoranlara gidebiliriz diye yazmak da geldi ve gidip gördüğüm yerleri sizinle paylaşmaya karar verdim.

Üsküdar'ın Çarşı Caddesinde bulunan Çınaraltı Cafe'de Çay-Kahve Keyfi

Kuzguncuk'ta en çok sevdiğim yerlerden birisi Çınaraltı'dır. Belki de burayı çok samimi bulduğumdan olabilir. Sabahları buraya gidip bir kahvaltı yapmak çok güzeldir , süreklitaze çay bulunur, çalışanları güler yüzlüdür ama en iyisi de muhteşem bir demlik dolusu çay eşiliğinde kahvaltınızı yaptıktan sonra hemen buranın yan tarafta bulunan banklardan birine yerleşip pahabiçilmez bir Türk Kahvesi keyfi yapmaktır...

Üsküdar'ın İcadiye Caddesinde bulunan Pita Kuzguncuk Kafe'de Çay-Kahve Keyfi

Kahvaltı yapmak için gittiğim ve gidince de Bereketli Kahvaltı Tabağı'nda zeytinyağını, zahteri ve mandalina kabuğu reçelini aklımdan hiç çıkaramadığım lezzetleri oldu. Tokat Bez Sucuğu ile bakır sahanda öyle bir yumurta yapıyorlar ki bence kahvaltının en kral lezzeti tek kelime ile söylemek gerekirse kesinlikle buydu.

Üsküdar'ın İcadiye Caddesinde bulunan Betty Blue

Nefisti! Benim için bir rüya semti olsuğunu söylediğim Kuzguncuk'un en tatlı mekanlarından biri. Kahvaltı için arkadaşlarla toplanıp gittik, aslında kahvaltı tabağında çok az ama öz çeşit vardı. Olanlar çok Lezzetliydi, gereksiz saçma sapan kalabalık ile doldurmamışlardı tabakların içeriğini, arkadaşortamımın da etkisiyle menemen yemek hiç bu kadar hoş olmamıştı, çay öyle birgüzel gelmişti kianlatamam. Sokağa koydukları masalarda hem sokağı hem de içerisini seyredrek kahvaltı yapmak çok keyifliydi.

Üsküdar'ın İcadiye Cad. Perihan Abla Sok. No:3 adresinde bulunan Kuzguncuk Balıkçısı'nda Türk Mutfağı ve Deniz Ürünleri

Haftaici Kuzguncuk'a arkadaşlara geldiğimizde ve daha önce buraları iyi bilen birinin verdiği tavsiye üzerine gittiğimiz fiyatlarının uygun olduğu, çalışanların güler yüzlü ve saygılı olduğu ama mekanda ne yazık ki alkol bulunmayan 3 katı bulunan tatlı ufak bir mekan. 3.katında mutfak bulunmakta. Dışarıda 3 maası bulunmakta ve zaten bu masalarda boş yer bulmayaydık başka bir yere giderdik, iyi ki bizim için bir masa boştu ve rakısız olmasına rağmen deniz mahsülleri ve türk mutfağı ile yine de açlığında verdiği bir etki ile tarif edilemez bir mutluluk yaşadık.

Zahir Restaurant

Sıcak bir karşılamadan sonra sanki bir ev içerisindeymiş gibi hissettiğimiz butik ve oda-salon şeklindeki katlardan birine yerleşiyorsunuz. Önünde küçük bir bahçesi de var ancak hiç denemedim, en üst katındaki balkonları ise muhteşem. Porsiyonları oldukça geniş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder